Skapa skydd och liv i trädgården med buskar

På Langhard Lantbruk vet vi att buskar kan göra underverk i en trädgård – inte bara för skönheten, utan också för den biologiska mångfalden. Rätt placerade buskar kan ge din trädgård så mycket mer än bara grönska. De kan skapa vindskydd och varma, skyddade platser som lockar till sig bin, fjärilar och andra pollinatörer. Detta är något som både växter och smådjur uppskattar enormt.

Buskar som hem och matkälla för djur

Buskar kan också fungera som trygga boplatser för många smådjur. De täta grenarna erbjuder skydd och ro åt fåglar och smådjur som söker skydd undan rovdjur och väder. Dessutom ger blommor och bär från buskarna rikligt med pollen och nektar för pollinerare, samt viktig föda för fåglar. Genom att låta olika buskar stå tillsammans och bilda en sammanhängande grupp skapar du en skyddad och varierad livsmiljö som lockar till sig ännu fler arter. På så sätt kan du enkelt bidra till att öka den biologiska mångfalden i din trädgård.

Koppla av med fika på Langhard Lantbruk

När du har skapat din lilla oas med frodiga buskar och ser hur både växter och djur frodas, varför inte ta en paus och njuta av allt det vackra? På Langhard Lantbruk erbjuder vi en rofylld plats där du kan slå dig ner för en fika mitt i vår härliga miljö. Här kan du koppla av, dricka en kopp kaffe och njuta av hembakat i sällskap av naturens ljud och skådespel.

Så nästa gång du funderar på hur du kan förbättra din trädgård, tänk på buskarnas många fördelar och kom förbi oss på Langhard Lantbruk för en stunds avkoppling och inspiration.


Share this post
Archive

Skapa liv i trädgården med en aktiv kompost