Vår fantastiska silkeshöna: Surrogatmamma till påfåglar på Langhard Lantbruk

På Langhard Lantbruk har vi haft glädjen att välkomna en väldigt speciell liten familj: en silkeshöna som är surrogatmamma till två påfåglar. Vår silkeshöna, som kom till oss tillsammans med påfågelungarna när de var 8 veckor gamla, hade tidigare ruvat fram dem på en annan gård. Att se deras band och hur hon fortsätter att ta hand om dem här på vår gård är både fascinerande och hjärtevärmande. I detta inlägg vill jag dela med mig av deras resa och hur de har blivit en oväntad men kärleksfull del av vår gård.

Silkeshönans resa som surrogatmamma
Innan vår silkeshöna och de två påfågelungarna kom till Langhard Lantbruk, hade hon redan visat sin fantastiska moderinstinkt på en annan gård. Där ruvade hon troget på påfågeläggen och tog sig an uppgiften att vara deras mamma från första stund. När de kläcktes blev hon deras skyddande ledare, och det bandet har följt med dem hit till vår gård.


Ankomsten till Langhard Lantbruk
När silkeshönan och påfågelungarna anlände till oss vid 8 veckors ålder, var det tydligt att deras band var starkt. Hon behandlade påfågelungarna som sina egna kycklingar, trots att de växer och förändras på ett sätt som skiljer sig mycket från hennes vanliga kullar. Det är något alldeles särskilt att se en silkeshöna gå runt med två påfågelungar som snart kommer att vara betydligt större än hon själv.

Ett osannolikt band
Trots att påfåglar och silkeshöns är så olika, är det uppenbart att vår silkeshöna ser dem som sina egna. Hon guidar dem genom gården, visar var de kan hitta mat och håller dem nära när de behöver värme och trygghet. Det är en påminnelse om att djur kan skapa band bortom artgränser och att kärlek och omsorg inte alltid behöver följa de vanliga reglerna.


Påfåglarnas utveckling på gården
Påfåglarna, som snabbt växer och utvecklas, har anpassat sig väl till livet på Langhard Lantbruk under silkeshönans vaksamma öga. Hon har blivit deras ledstjärna och ger dem trygghet och vägledning. Att se hur de rör sig tillsammans på gården är en glädje varje dag och en syn som alltid drar ett leende på läpparna.

Slutord
Att ha silkeshönan och hennes påfågelungar på vår gård är en underbar upplevelse. Deras berättelse visar hur djurens kärlek och omsorg kan sträcka sig långt bortom det vi förväntar oss, och det är en påminnelse om att naturen är full av små mirakel. Vi är tacksamma för att få ha denna unika lilla familj på Langhard Lantbruk och hoppas att deras historia kan sprida glädje och inspiration till alla som läser.



Share this post
Archive

Skapa skydd och liv i trädgården med buskar